Mūrniece un Kučinskis norāda, ka Krievijas prezidenta vēlēšanu rezultāts bija paredzams

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) un Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) Krievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu vērtē kā jau gaidāmu un prognozējamu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) mediju pārstāvjiem plaši nekomentēja jautājumu par kaimiņvalsts prezidenta vēlēšanu rezultātu, norādot, ka tas bija prognozējams. Viņaprāt, ir arī pāragri komentēt, kā vēlēšanu rezultāti varētu ietekmēt turpmākas Krievijas un Rietumvalstu attiecības.

Krievijas prezidenta vēlēšanu rezultāts kopumā bija paredzams un gaidāms, aģentūrai LETA norādīja Mūrniece. Saeimas priekšsēdētāja pauda, ka Latvija vēros, kā attīstīsies Krievijas prezidenta Vladimira Putina administrācijas politika jaunajā pilnvaru termiņā, tajā skaitā attiecībā uz militāro konfliktu Ukrainā.

Latvija abu valstu attiecībās tuvākajā laikā nesagaida būtiskas izmaiņas, un jāņem vērā, ka kaimiņvalsts «ir un paliks sarežģīts partneris», skaidroja politiķe. Mūrniece uzsvēra, ka mūsu valstij ir jāturpina sava līdzšinējā pieeja - jāstiprina Latvijas drošība un pretoties spēja, kā arī jāstrādā kopā ar sabiedrotajiem Eiropas Savienībā un NATO.

Saeimas priekšsēdētāja arī vērš uzmanību, ka laikā pirms rudenī gaidāmajām Latvijas parlamenta vēlēšanām jārēķinās ar informatīvā kara uzbrukumiem no ārpuses, tajā skaitā, ar to, ka vēlēšanu cīņās iesaistīsies atsevišķi Krievijas mediji un Kremļa ekonomiskās un politiskās ietekmes aģenti Latvijā. «Paredzami, ka tiks izplatītas viltus ziņas, lai nomelnotu mūsu valsti un politiķus,» norāda politiķe.

Kā ziņots, Krievijas prezidenta vēlēšanās vēlēšanās uzvarēja Putins, kurš pēc Centrālās vēlēšanu komisijas datiem ieguvis 76,67% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu