Deputāts Krēsliņš uzsver nepieciešamību uzlabot šaušanas apmācību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Par prioritāti izvirzot aizsardzību, jādomā arī par šaušanas apmācību uzlabošanu, šodien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālajā asamblejā sacīja Saeimas deputāts, Latvijas Šaušanas federācijas vadītājs Kārlis Krēsliņš (LRA).

«Visi runā par aizsardzību - pareizi, aizsardzībai beidzot iedalīti 2% no IKP, bet, ja runā par šaušanu, tad tā ir viena no aizsardzības jomas pamatiemaņām,» uzsvēra Krēsliņš.

Viņš skaidroja, ka jebkuram drošības struktūras pārstāvim jāprot labi un precīzi šaut, taču šaušana nav ļoti populārs sporta veids un treniņu iespējas ir sliktas.

Deputāts atzinīgi vērtēja ierosinājumu skolās ieviest aizsardzības mācību, taču viņu satrauc, kā varētu nodrošināt šaušanas pamatprasmju apgūšanu.

Tas esot problemātiski, jo trūkst šautuvju. «Mums bija šautuve Krastmalā, bet tā tika atdota civilām struktūrām un pazuda. Tika runāts par šautuvi pie peldbaseina Krustabaznīcas ielā, bet tas vēl tikai plānos,» teica politiķis.

Krēsliņš mudināja atbildīgās institūcijas pievērsties šī jautājuma risināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu