Eksperte: Jāattīsta Latvijas un diasporas mediju sadarbība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas un diasporas mediju sadarbība var veicināt pašmāju informatīvās telpas plurālismu, Eiropas Latviešu apvienības (ELA) pasākumā par diasporas mediju platformas attīstīšanu pauda nozares eksperte Anda Rožkalne.

Viņa arī sacīja, ka diasporas medijos dominējošās praktiskās sadzīves ziņas patērētājam sniedz vienīgi īslaicīgu drošības sajūtu par eksistenciālām vajadzībām. Rožkalne aicināja pasākuma apmeklētājus pārdomāt nepieciešamību diasporas medijos aktualizēt jautājumus, par kuru nozīmīgumu paši satura patērētāji vēl nezina, vai arī tēmas, par kurām «atsevišķas personas» nevēlas runāt.

Tāpat viņa pauda, ka pašreizējā mediju vide neatspoguļo diasporas latviešu viedokļus par daudziem Latvijā svarīgiem jautājumiem, piemēram, olšūnu ziedošanas ierobežošanu.

«[Diasporas medijos] Nav manāmas diskusijas par nozīmīgiem jautājumiem. Tāpat arī diasporas latviešu pieredze netiek diskutēta pašmāju medijos. Vienīgās diskusijas medijos un sociālajos tīklos reducējas uz jautājumu - kurš atradis labāku dzīvesvietu kādā citā valstī. Mums būtu jāapzinās, ka Latvijā informācijas daudzveidība ir ierobežota, un tas, ko diasporas mediji varētu sniegt plurālismam, ir cita perspektīva,» sacīja Rožkalne, piebilstot, ka Latvijas sabiedriskajiem medijiem jau esot nepieciešamās iestrādnes sadarbības veidošanai ar kolēģiem no latviešu diasporas.

Līdzīgu viedokli par nepieciešamām izmaiņām diasporas medijos pauda AS «Cits medijs» padomes priekšsēdētājs Pauls Raudseps un trimdas žurnālists Ojārs Rozītis. Raudseps diasporas medijus pielīdzināja pašreizējiem novadu laikrakstiem, kas tiecas atspoguļot ikdienišķas vēstis, savukārt Rozītis pauda nostāju, ka, lai ieviestu izmaiņas diasporas mediju saturā, nepieciešams piesaistīt profesionālus nozares pārstāvjus.

Kā ziņots, līdz 4.aprīlim Rīgā norisinās ELA pasākumi, kuru laikā diasporas mediji un Latvijas partneri apspriež turpmākos soļus diasporas mediju platformas attīstīšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu