IeVP vadītāja par sava turpmākā darba perioda prioritāti izvirzītu personāla attīstību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ja valdība 17.aprīlī apstiprinās Ilonu Spuri Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieces amatā uz otro termiņu, viņa par savu prioritāti izvirzīs personāla, kas tendēts uz mērķu sasniegšanu, attīstību, pastāstīja Spure.

Viņa norādīja, ka mūsdienīgas soda izpildes efektīvas īstenošanas pamatā ir kvalificēts, profesionāls, psiholoģiski noturīgs personāls. Šī iemesla dēļ viņa plāno turpināt personāla atlases un apmācības sistēmas pilnveidošanu, kā arī jaunas personāla mācību bāzes izveidi, piesaistot Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansējumu.

Tāpat Spure norādīja, ka plāno turpināt iesāktos darbus iestādes funkciju un darbības efektivitātes pilnveidošanai, kā arī cietumu sistēmas infrastruktūras sakārtošanai, pamatojoties uz ēku tehniskās apsekošanas rezultātiem un iespējām izvietot ieslodzītos atbilstoši cilvēktiesību ievērošanas principiem un normatīvajos aktos noteiktajām prasībām.

IeVP priekšniece arī uzsvēra, ka vēlas turpināt Tieslietu ministrijas (TM) noteiktās kriminālsodu izpildes politikas īstenošanu, pilnveidojot ieslodzīto resocializācijas sistēmu, auditējot esošo resocializācijas līdzekļu efektivitāti un atbilstību atkārtotu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanas risku mazināšanai, kā arī veicinot atbalsta sistēmas izveidi sabiedrībā pēc ieslodzītā atbrīvošanas no ieslodzījuma vietas.

Jau vēstīts, ka Tieslietu ministrija IeVP priekšnieka amatam uz vēl vienu termiņu virzīs tās pašreizējo vadītāju Spuri, liecina Ministru kabinetā iesniegtais rīkojuma projekts.

Minētais jautājums iekļauts 17.aprīlī gaidāmās valdības sēdes dienaskārtībā.

TM skaidroja, ka trīs mēnešus pirms IeVP priekšnieka amata termiņa beigām pēc tieslietu ministra ieteikuma Ministru kabinets pieņem lēmumu par termiņa pagarināšanu uz pieciem gadiem vai lēmumu par atbrīvošanu no IeVP priekšnieka amata.

Lai nodrošinātu IeVP uzdevumu efektīvu un pienācīgu izpildi, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) apstiprināšanai amatā uz vēl vienu termiņu - līdz 2023.gada 18.jūlijam - izvirzījis Spuri.

Viņa šo amatu ieņem kopš 2013.gada jūlija. Iepriekš Spure ieņēma IeVP Resocializācijas dienesta priekšnieces amatu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu