Kariņš: Latvijai ir izdevies sevi pilnībā ieaust Rietumu sabiedrībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Pievienojoties Eiropas Savienībai (ES), NATO un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD), Latvijai pilnībā izdevies sevi ieaust Rietumu sabiedrībā, žurnālistiem sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (V).

Deputāts vērsa uzmanību, ka pasaule ir pārmaiņu laikā, un vēl 2008.gadā pēc Gruzijas-Krievijas kara Rietumi uzskatīja, ka viss nokārtosies, tomēr tā nav noticis. «Pasaule ir mainījusies un jautājums, kā Latvija pielāgosies šīm pārmaiņām. Vai nu esam viena, vai otra žoga pusē, jo vairs nevaram būt kaut kur pa vidu,» uzsvēra Kariņš.

Eiroparlamentārietis pauda pārliecību, ka kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas varētu paust kritiku par daudziem jautājumiem, kas valstī tikuši risināti, tomēr kurss, kas ticis ieturēts jau no paša sākuma - pilnībā ieaust sevi Rietumu sabiedrībā, pievienojoties ES, NATO un arī OECD, ir bijis pareizs un ir pilnībā izdevies.

«Nosauciet man gadsimtu, kad, piemēram, gan Polija, gan Vācija, gan Zviedrija, būtu bijuši mūsu sabiedrotie. Mums ir vislabākā situācija kāda ir bijusi vēsturē, bet tajā pašā laikā pasaule ir nestabila, jo mainās kārtība. Ja pasaulē izveidosies jauna stabilitāte, tad tajā pastāvēs demokrātiskā pasaule, kas būs diezgan atšķirta no nedemokrātiskās pasaules,» skaidroja politiķis.

Viņaprāt, no jauna starp Austrumiem un Rietumiem veidojas reāla atšķirtība. Lai gan auglīgai tirdzniecībai starp Rietumiem un Krieviju vienmēr ir bijusi nozīme, pat ļoti grūtos laikos, tomēr deputāts to nesaredz kā izaugsmes modeli. Viņš piebilda, ka šādu pasaules pārmaiņu rezultātā, Latvijai neērti ir tas, ka tā atrodas nevis starp divām lielām pasaulēm, bet vienas pasaules nostūrī, kas nav labi.

Eiroparlamentārietis vērsa uzmanību, ka pārmaiņas notiek arī Zviedrijā, jo parlamenta vēlēšanās panākumus var gūt spēki, kas ir par Zviedrijas iestāšanos NATO un šī doma valstī arvien vairāk nostiprinās. Arī Somijas politiķi norāda, ka šobrīd virzība uz valsts pievienošanos NATO nav sakustējusies, tomēr, ja Zviedrijā šādas pārmaiņas notiktu, tas iekustinātu arī Somiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu