Kariņš kritizē valdību un Kučinski par «muļļāšanos»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ja būtu ar vienu vārdu jāraksturo valstī notiekošais, tad tā būtu «muļļāšanās», uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, apvienības «Jaunā Vienotība» līderis Krišjānis Kariņš.

Apvienības kopsapulcē Kariņš tika izvirzīts par «Jaunās Vienotības» premjera amata kandidātu Saeimas vēlēšanās. Kariņš gan vēlēšanās nestartēs.

Kariņš šodien preses konferencē pauda kritiku par pašreizējās valdības darbu un Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS). Pašlaik valdībā ir «viena liela muļļāšanās», teica Kariņš. Viņaprāt, valdība līdz šīm nav paveikusi reformas, par ko liecinātu, piemēram, rindu neesamība uz veselības aprūpes pakalpojumiem. Arī Ministru prezidenta biedrs, «Vienotības» līderis Arvils Ašeradens piekrita Kariņa teiktajām, norādot, ka reformu īstenošana varētu būt raitāka.

Kariņš teica, ka Kučinskis ir «cienījams un patīkams cilvēks». Tomēr tas nenozīmējot, ka šāds cilvēks ir labs valdības vadītājs. «Zivs pūst no galvas,» piebilda Kariņš.

Kā galveno izaicinājumu, kas jārisina, Kariņš nosauca zemas algas jeb nabadzību, kā arī neticību valsts politikai.

Kā ziņots, apvienībā «Jaunā Vienotība» darbojas «Vienotība», «Kuldīgas novadam», «Valmierai un Vidzemei», kā arī «Tukuma pilsētai un novadam». Nākamajā kopsapulcē būšot jau lielāks sadarbības partneru skaits - arī Jēkabpils reģionālā partija un Latgales partija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu