Kučinskis: Kariņa kritika par valdības «muļļāšanos» netraucēs koalīcijas darbam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāta, apvienības «Jaunā Vienotība» līdera Krišjāņa Kariņa paustā kritika par valdības «muļļāšanos» netraucēs koalīcijas darbam, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers Kariņa retoriku saistīja ar Saeimas vēlēšanu tuvumu. «Vēlēšanas ir sākušās. Kariņa kungs kā tētis pēc ilgstošas prombūtnes atgriezies mājās un pamācīs, kas te ir slikts noticis, jo tad, kad cilvēks aizbrauc projām, viņam skatījums uz notiekošo nedaudz izmainās,» sacīja valdības vadītājs.

Kučinskis norādīja, ka Kariņa izteikumi netraucēs koalīcijas darbam un attiecībām ar «Vienotības» ministriem. «Mēs jebkurā gadījumā esam darbspējīgi,» uzsvēra premjers.

Kā ziņots, Kariņš pirmdien preses konferencē pēc apvienības «Jaunā Vienotība» kopsapulces pauda kritiku par pašreizējās valdības darbu un tās vadītāju Kučinski. Pašlaik valdībā ir «viena liela muļļāšanās», teica politiķis. Viņaprāt, valdība līdz šīm nav paveikusi reformas, par ko liecinātu, piemēram, rindu neesamība uz veselības aprūpes pakalpojumiem. Arī Ministru prezidenta biedrs, «Vienotības» līderis Arvils Ašeradens piekrita Kariņa teiktajām, norādot, ka reformu īstenošana varētu būt raitāka.

Kariņš teica, ka Kučinskis ir «cienījams un patīkams cilvēks». Tomēr tas nenozīmējot, ka šāds cilvēks ir labs valdības vadītājs. «Zivs pūst no galvas,» piebilda Kariņš.

Kā galveno izaicinājumu, kas jārisina, Kariņš nosauca zemas algas jeb nabadzību, kā arī neticību valsts politikai.

Kariņš pirmdien «Jaunās Vienotības» kopsapulcē tika izvirzīts par apvienības premjera amata kandidātu Saeimas vēlēšanās. Viņš pats gan šajās vēlēšanās nestartēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu