ASV ministrs: Uz Sīriju ASV operāciju atbalstam nosūtīti Francijas karavīri

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Pēdējo divu nedēļu laikā Sīrijā ieradušies Francijas specoperāciju vienību karavīri, lai sniegtu atbalstu ASV vadītajā operācijā pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts», ceturtdien pavēstīja ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss.

«Francūži tikko pēdējo divu nedēļu laikā Sīrijā pastiprinājuši mūsu spēkus,» Matiss sacīja likumdevējiem.

Viņš piebilda, ka operācija pret «Islāma valsti» Sīrijā «saņem jaunu enerģiju».

«Islāma valsts» vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, arī vairākas lielas pilsētas, kur centās ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludināja tur «kalifātu» un pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Aktivizējoties operācijām pret «Islāma valsti», grupējums tagad zaudējis teju visas agrākās teritorijas.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

ASV, Francija un Lielbritānija, reaģējot uz apsūdzībām par Dumā, netālu no Damaskas, 7.aprīlī notikušo ķīmisko uzbrukumu, 14.aprīlī veica bezprecedenta raķešu triecienu Sīrijai.

Sīrija un tās sabiedrotā Krievija kategoriski noliedz apsūdzības par ķīmisko uzbrukumu, skaidrojot, ka apgalvojumus izplatījuši nemiernieki, lai izprovocētu Rietumu uzbrukumu Sīrijai.

Lai izmeklētu apsūdzības par ķīmisko uzbrukumu, Sīrijā ieradušies starptautiskās Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas (OPCW) eksperti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu