Kučinskis atbalsta straujāku algas celšanu pedagogiem pašvaldībās ar sakārtotu skolu tīklu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) atbalsta priekšlikumu par straujāku algas celšanu pedagogiem pašvaldībās ar sakārtotu skolu tīklu.

Premjers šodien žurnālistiem sacīja, ka joprojām ir spēkā Ministru kabineta lēmums, kas paredz, ka pedagogu atalgojums tiek skatīts kontekstā ar skolu tīklu sakārtošanu.

«Variants, kad katram piešķir finansējumu pa drusciņai, dod mazu ieguldījumu. Tāpēc sliecos atbalstīt priekšlikumu, ka tie pedagogi, kuru skolas pēdējos trijos gados tika reorganizētas, sajustu lielāku atalgojuma pieaugumu,» sacīja Kučinskis.

Tāpat viņš norādīja uz nepieciešamu diskusiju par skolu tīkla reorganizācijas sasaisti ar Satiksmes ministrijas plānotajām investīcijām infrastruktūrā.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izskatīšanai Ministru kabinetā drīzumā iesniegs informatīvo ziņojumu par skolu tīklu, piedāvājot vērtēt, vai pedagogu atalgojums palielināms visās pašvaldībās, vai tikai tajās, kas veikušas skolu tīkla optimizācijas darbus.

IZM izstrādāts Informatīvais ziņojums par skolu tīklu, kas patlaban iesniegts saskaņošanai ministrijām. Tajā IZM piedāvās valdībai izvērtēt trīs pedagogu atalgojuma palielināšanas scenārijus.

Viens no tiem paredz nepaaugstināt zemāko mēneša algas likmi, veicot finansējuma paaugstināšanu tikai tām pašvaldībām, kas veikušas reālu skolu tīkla sakārtošanu. Otrais scenārijs paredz palielināt minimālo atalgojuma likmi pedagogiem līdz 710 eiro, vienlaikus paaugstinot arī minimālo normēto skolēnu skaitu pret vienu pedagoga likmi.

Trešais variants paredz noteikt 710 eiro par likmi visiem pedagogiem. Taču tas prasīs būtiskus papildu līdzekļu piešķīrumu no valsts budžeta. Šī gada četriem mēnešiem papildus būtu nepieciešami seši miljoni eiro, savukārt nākamajam gadam papildu nepieciešamo līdzekļu apjoms būs jau 19 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu