Kučinskis: Jaunajai Kontroles dienesta vadītājai jāveido sava komanda

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Jaunajai Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienests) vadītājai Ilzei Znotiņai dienestā jāveido sava komanda, šodien pēc Finanšu sektora sadarbības platformas sēdes žurnālistiem norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš uzsvēra, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nav teicis, ka līdzšinējam Kontroles dienesta vadītājam Viesturam Burkānam ir iespējas turpināt darbu dienestā.

Tajā pašā laikā premjers atzina, ka nedrīkst pazaudēt 20 gadu laikā uzkrātas zināšanas un informācijas bāzi. «Nedrīkst pazaudēt to, kas dienestā ir uzkrāts, bet ir arī jānodrošina, ka jaunā Kontroles dienesta vadītāja veido savu atbalsta komandu, jo pretējā gadījumā iestādē būs grūti veikt radikālas izmaiņas,» uzsvēra Kučinskis.

Premjers informēja, ka no šā gada 1.jūnija līdz augustam īpaši izveidota darba grupa Kontroles dienesta vadītāja vadībā meklēs risinājumus dienesta neatkarības nodrošināšanai un reorganizācijai.

Vaicāts, vai Kontroles dienests, kas patlaban ir Ģenerālprokuratūras pārraudzībā, varētu nonākt premjera pārraudzībā, Kučinskis atzina, ka viņš uz šo jautājumu patlaban nevar atbildēt, jo vispirms ir jāizanalizē un jāsalīdzina situācija citās valstīs.

Jau ziņots, ka pirms akceptēt piedāvājumu ieņemt Kontroles dienesta priekšnieka amatu Znotiņa vēlas vienoties par veicamajiem uzdevumiem ar Finanšu sektora attīstības padomes pārstāvjiem.

Ministru kabinets otrdien vienojās izveidot darba grupu, kas meklēs risinājumus, lai Kontroles dienests vairs nebūtu Ģenerālprokuratūras pārraudzībā. Ministri konceptuāli atbalstīja premjera priekšlikumu mainīt Kontroles dienesta pārraudzības modeli, lai stiprinātu dienesta funkcionālo kapacitāti, neatkarību un dienesta priekšnieka pilnvaras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu