Valsts prezidents akreditē Panamas, Kambodžas un Dienvidkorejas vēstniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien svinīgā ceremonijā darbam Latvijā akreditēja Panamas, Kambodžas un Dienvidkorejas vēstniekus, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Tiekoties ar Panamas vēstnieku Latvijā Enriki Saraku Linaresu, Vējonis apliecināja Latvijas vēlmi aktivizēt divpusējos kontaktus un veicināt ciešāku sadarbību tādās jomās kā tirdzniecība, tūrisms, izglītība, kā arī zinātne. Sarunas laikā Vējonis uzsvēra Latvijas interesi stiprināt ekonomisko sadarbību, attīstot kopējus sadarbības projektus.

Arī sarunā ar Kambodžas vēstnieku Valsts prezidents norādīja uz ieceri stiprināt valstu divpusējās attiecības, kā arī attīstīt sadarbību tūrisma un tirdzniecības nozarēs. Latvija arī redz potenciālu sadarboties ASEM (Asia Europe Meeting) un ES-ASEAN (Association of South East Asian Nations) formātos.

Tikmēr, tiekoties ar Dienvidkorejas vēstnieku Džongjū Lī, Vējonis atzinīgi novērtēja valstu attiecības un aktīvo dialogu, uzsverot, ka tam nozīmīgu dinamiku piešķīrusi Valsts prezidenta un uzņēmēju delegācijas vizīte Dienvidkorejā šā gada februārī. Vējonis atkārtoti pauda Latvijas ieinteresētību pakāpeniski izveidot Latvijā «Samsung» pētniecības un attīstības centru.

Prezidents arī uzsvēra, ka Dienvidkoreja kļūst par arvien nozīmīgāku Latvijas preču eksporta tirgu un to īpaši sekmējis Eiropas Savienības un Dienvidkorejas Brīvās tirdzniecības nolīgums. Latvija ir ieinteresēta paplašināt un diversificēt eksporta struktūru, kā arī veicināt sadarbību augstākajā izglītībā un zinātnē, kā arī valodu un kultūru studijās, norādīja Vējonis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu