Saeimas komisijas vadītājs: Kopīgu valodu ar Trampu jāmēģina rast caur ASV uzņēmējiem un institūcijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Kopīgu valodu ar ASV prezidentu Donaldu Trampu jāmēģina rast caur ASV uzņēmējiem, ministrijām un citām institūcijām, jo «Tramps drīzāk ieklausīsies savos cilvēkos», nevis ārvalstu vadītājos, pauda Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš.

Jau vēstīts, ka Tramps svētdien pēc G7 valstu līderu Kanādas samita noslēguma negaidīti atsauca ASV atbalstu samita noslēguma komunikē. Neilgi pēc samita noslēguma Tramps tviterī apsūdzēja Kanādas premjerministru Džastinu Trudo negodīgumā un atsauca Vašingtonas atbalstu samita beigu paziņojumam, kurā pausta apņemšanās cīnīties ar protekcionismu.

Politologs atgādināja, ka līdz šim nekas tāds G7 vēsturē nav piedzīvots un Trampa rīcībai noteikti būšot sekas.

Viņaprāt, Tramps tā rīkojas, jo uzskata, ka aizstāv amerikāņu intereses, tomēr efekts ir pretējs, jo ASV skar sankcijas un cieš to uzņēmēji.

«Situācijas nopietnība ir jāskaidro ASV uzņēmējiem un nozaru pārstāvjiem, jo Tramps uzskata, ka viņš aizstāv amerikāņu intereses. To, ka patiesībā rodas pretējs efekts, viņš neizprot,» pauda eksperts, norādot, ka visas nesaskaņas, kas Trampam ir ar Eiropu, un katrs ASV prezidenta radikālais lēmums rada plaisas un domstarpības, kas nevienam nav vēlamas.

«Lai kādi būtu G7 un citu Eiropas valstu atbildes gājieni, visiem lēmumiem ir jābūt kopīgiem un visām valstīm ir savā starpā jāsadarbojas. Tas, ka ASV mēģina kaut ko izstrādāt atsevišķi, nenozīmē, ka būtu jāseko to piemēram,» norādīja Kalniņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu