Ašeradens: Vēlēšanās izšķirsies Latvijas nākotnes scenārijs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Rudenī izšķirsies Latvijas nākotne un parlamenta vēlēšanas mūsu valstij nozīmē arī krustceles, uzskata partijas «Vienotības» priekšsēdētājs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Partiju apvienības «Jaunā Vienotība» biedru kopsapulcē Ašeradens sacīja, ka šajās krustcelēs ir iespējami vairāki scenāriji - skaidra eiropeiska izvēle, kas nozīmē Latvijai būt daļai no Ziemeļeiropas, populistiska izvēle Višegradas valstu virzienā vai arī izvēle Austrumu virzienā.

Politiķis pauda, ka katrā priekšvēlēšanu periodā ir savas aktualitātes. Pašlaik valdot Austrumu kaimiņu diktētās neizdevušās valsts noskaņas, kā arī sociālo tīklu radītā vide, kur ir vienkāršota izpratne par lietu kārtību. Viņš arī mudināja vēlētājus būt vērīgiem un domāt līdzi, kas «slēpjas aiz katras partijas izkārtnes». Tāpat vēlētājiem jāapdomā, vai tie politiķi, «kas mainīja partijas kā zeķes», varēs veiksmīgi vadīt valsti.

Ašeradens norādīja, ka «Vienotībā» notikušas fundamentālas pārmaiņas, tā strādā kā vienota komanda. Izveidojot partiju apvienību «Jaunā Vienotība», politiskajām spēka esot arī partneri, uz kuriem var paļauties.

«Vienotības» līderis uzsvēra, ka ir jāpaveic piecas lietas: izglītībai ir jābūt modernai, veselības aprūpei - pieejamai, tiesai - taisnīgai, atalgojumam - cienīgam, bet robežām - pasargātām.

Savukārt apvienības «Jaunā Vienotība» izvirzītais premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš pastāstīja, ka apvienības politiķi «braukuši pa visu Latviju uzklausīt vēlētājus». Viņš teica, ka cilvēkiem sāp taisnīgums, precīzāk - tā trūkums. Kariņš uzskata, ka pensiju aplikšana ar nodokli nav taisnīga, jo pensijas ir zemas. Savukārt tiesu sistēma strādājot lēni, maksātnespējas procesi esot zem katras kritikas.

«Cilvēki uztraucas par veselības aprūpi, kas nav pieejama, par izglītību, kas arvien jāuzlabo. Izglītība ir viena no retajām jomām, kur ir viens ministrs, kas apņēmīgi un mērķtiecīgi strādā - par spīti premjera partijas centieniem pārmaiņas izglītības nozarē bremzēt, beidzot ir pieņemts lēmums, ka izglītība Latvijā notiks valsts valodā,» klāstīja Kariņš.

Politiķis arī pauda, ka algas Latvijā nav tādas, kādām tām jābūt, ne tikai ārstiem, skolotājiem, policistiem, bet kopumā. Šis esot iemesls, kāpēc cilvēki brauca prom no Latvijas.

Valdība nevar pieņemt dekrētu par algu palielināšanu, taču mums ir jāsakārto visi pārvaldības posmi tā, lai tautsaimniecība virzītos uz lielākām algām,»

» teica Kariņš.

Kariņš norādīja, ka priekšvēlēšanu laiks Ir ļoti trokšņains, ir politiskie spēki, kas saka, ka viss ir slikti, visi ir blēži. Vēlāk Kariņš gan teica: «Nav taisnība, ka viss ir slikti». Viņš uzsvēra, ka Latvija ir pilntiesīga Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts, pievienojusies «bagātnieku klubam» jeb Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijai (OECD), valstī ir ekonomiska izaugsme, kā arī spējīgi cilvēki.

Kā ziņots, sestdien notiek «Vienotības» domes sēde un partiju apvienības «Jaunā Vienotība» biedru kopsapulce, kurā politiķi diskutē par programmu un gatavošanos vēlēšanām.

«Vienotība» kopā ar partijām «Kuldīgas novadam», «Valmierai un Vidzemei», «Tukuma pilsētai un novadam», Jēkabpils partija vēlēšanās startēs apvienībā «Jaunā Vienotība». Par sadarbību ar šo apvienību vēl jāizšķiras Latgales partijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu