LRA: Grozījumi par atklātām Valsts prezidenta vēlēšanām virzās pārāk lēni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Grozījumi Satversmē par atklātām Valsts prezidenta vēlēšanām parlamentā pašlaik virzās ļoti lēni, paziņojumā presei norāda Latvijas Reģionu apvienības (LRA) pārstāvji.

«Beidzot nepieciešams atrisināt šo - jau vairāk nekā 20 gadus aktuālo jautājumu -, kas ir šīs Saeimas deputātu goda, cieņas un atbildības jautājums. Latvijas simtgades prezidents nevar būt ievēlēts no sabiedrības slēptā balsojumā, izvēlēts politiskā tirgus rezultātā zoodārzā vai «Rīdzenē» (..)» pauž Saeimas deputāts Edvards Smiltēns (LRA).

LRA norāda, ka, ņemot vērā, ka Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtības maiņai ir nepieciešami grozījumi Satversmē, šis jautājums tika nodots izskatīšanai visām Saeimas komisijām, par atbildīgo nosakot Juridisko komisiju. «Tieši tā un īpaši komisijas vadītājs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK) ir atbildīgs par jautājuma virzīšanu izskatīšanai komisijās,» pauž partiju apvienībā.

«Pašlaik varam secināt, ka tas notiek ļoti lēni,» norādīts politiskā spēka paziņojumā, skaidrojot, ka jautājums ir izskatīts tikai sešās komisijās, kurās tas ir atbalstīts. LRA aicina nekavēt grozījumus, kas paredz atklātu Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību.

Kā ziņots, Juridiskās komisijas vairākums konceptuāli ir atbalstījis LRA rosinātos grozījumus Satversmē, kas paredz Valsts prezidenta atklātu ievēlēšanu parlamentā.

Pirms likumprojekta virzīšanas izskatīšanai Saeimas sēdē pirmajā lasījumā Juridiskā komisija lūgs informāciju, kā par grozījumiem lēmušas pārējās parlamenta komisijas, kurām visām skatīšanai ir nodoti attiecīgie grozījumi, aģentūrai LETA pastāstīja komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK).

Smiltēns norādījis, ka politiķiem ir jāvienojas par laika grafiku, kādā tiek pieņemti Satversmes grozījumi par Valsts prezidenta atklātu ievēlēšanu, lai nemaldinātu sabiedrību par vēlmi veikt šīs izmaiņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu