Politologs šaubās par «Saskaņas» Valsts prezidenta amata kandidāta vilkmi politikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Partijas «Saskaņa» līdera Nila Ušakova piedāvājums par politiskā spēka vēlēšanu «lokomotīvi» Vidzemē un vienlaikus par Valsts prezidenta amata kandidātu izvēlēties Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskapu Pēteri Sproģi ir neviennozīmīgs lēmums, jo vēlētājus var gan atgrūst, gan pievilkt, šādu viedokli pauda politologs Filips Rajevskis.

Atbildot uz jautājumu, vai Sproģis ir pietiekami pazīstams Latvijas sabiedrībā un ar pietiekamu vilkmi politikā, eksperts norādīja, ka vispiemērotāk būtu citēt krievu kino klasiku, proti, «viņš ir plaši pazīstams šaurā lokā».

«Tas ir ļoti kontrastains solis. No sabiedrības puses tas var tikt pieņemts kā balts vai melns, proti, vieni varētu būt ļoti par, bet otri - ļoti pret. Pieredzējušai politiskajai partijai šis ir negaidīts solis, jo parasti partijas cenšas pieņemt vairāk kompromisu lēmumus, nevis riskēt, ka var notikt kāda viedokļu šķelšanās,» teica Rajevskis.

Politologs pieļāva, ka partija varētu cerēt, ka to tagad atbalstīs baptistu saime, tomēr no otras puses tas esot signāls tiem, kam ir pretējs skatījums uz reliģiskām organizācijām, un tiem, kuri vairāk skatās uz politisko virzību, kas mazāk saistīta ar reliģiju.

Kopumā šis «Saskaņas» gājiens Rajevski pārsteidzis. «Tas, ka viņi ir sociāldemokrāti, tas likās pierasti, bet tas, ka viņi ir kristīgie sociāldemokrāti, tas mani pārsteidz,» izteicās Rajevskis.

Jau vēstīts, ka «Saskaņas» kandidātu saraksti Saeimas vēlēšanām tiks apstiprināti ceturtdien, 21.jūnijā, partijas valdes sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu