Reirs: Līdz 2021.gadam jāpanāk, ka bērnunamos nav bērnu (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Līdz 2021.gadam jāpanāk, ka bērnunamos nav bērnu, šodien preses konferencē sacīja labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Pievienota pēdējā rindkopa

Viņš informēja par šodien Ministru kabinetā iesniegtajiem Labklājības ministrijas (LM) izstrādātajiem Audžuģimenes noteikumiem un Ārpusģimenes aprūpes atbalsta centra noteikumiem, kas paredz, ka no šī gada 1.jūlija Latvijā sāk darboties speciālās audžuģimenes un Ārpusģimenes aprūpes atbalsta centri.

Ministrs norādīja, ka šo atbalsta centru mērķis būs palīdzēt audžuģimenēm un aizvietot līdzšinējo institucionālo aprūpi, kas patlaban, pēc Reira teiktā, ir tālu no ģimeniskās aprūpes.

«Līdz 2021.gadam ir jāpanāk situācija, ka bērnunamos vairs nav bērnu. Šis mērķis ir sasniedzams,» uzsvēra labklājības ministrs. Viņš atsaucās uz atbalsta programmas «Plecs» veikto aptauju, kurā noskaidrots, ka Latvijā ir ļoti daudz ģimeņu, kuras ir domājušas par palīdzības sniegšanu grūtībās nonākušiem bērniem, tomēr, saskaroties ar valsts institūcijām, no šīs idejas atteikušās. Ministrs uzskata, ka LM izstrādātie noteikumi šo situāciju mainīs.

Atbalsta programmas «Plecs» pārstāve Līga Tetere informēja, ka «Plecs» jau no šā gada sākuma īsteno atbalsta programmu, pierādot, ka šādu atbalsta centru darbība ir svarīga. Tetere arī ieteica izstrādāt atbalsta centru metodisko vadību, lai visiem iesaistītajiem būtu viena vīzija un nosacījumi.

Savukārt Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas direktore Ilze Paleja LM izstrādātos noteikumus novērtēja kā lielu soli pretī sistēmas sakārtošanai un pauda cerību, ka nākotnē pakalpojumu grozs audžuģimenēm tiks paplašināts.

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas apkopto pārskatu par bāriņtiesu darbu 2017.gada decembra beigās valstī bija 6669 bāreņi un bez vecāku gādības palikuši bērni, no kuriem speciālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā atradās 1037 bērni.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu