Vējonis: Mūsu pienākums ir kopt kultūras lauku, kas izaudzis no mūsu pagātnes un ko varam nest nākotnē (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Mūsu pienākums ir kopt kultūras lauku, kas izaudzis no mūsu pagātnes un ko varam nest nākotnē, šovakar, uzrunājot XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncerta «Zvaigžņu ceļā» dalībniekus un skatītājus, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Vējonis uzsvēra, ka šodien mēs svinam latviešu dziesmas un dejas svētkus, līdz ar to kopkoris ir tautas diženākais simbols, kas ir stiprs un varens.

«Dziesmu svētku kopkoris - tie esam ne tikai mēs te Mežaparkā. Mūsu kopkoris ir visi Latvijas kultūrai piederīgie - visi, kas kopā ar mums plašajā pasaulē,» teica prezidents.

Vējonis pauda, ka Latvijas kultūra ir kaut kas plašāks nekā izrāde, koncerts. «Kultūra ir nerakstītas formulas, ko zinām no sendienām,» sacīja prezidents, piebilstot, ka mūsu pamatuzdevums ir kopt un paplašināt mūsu kultūras lauku, kas ir izaudzis no mūsu pagātnes un ko mēs vienīgie varam nest nākotnē.

Dziesmu svētku vēsture skaidri rāda, kā dzimst mūsu pašapziņa un griba dzīvot savā brīvā valstī, kur skan latviešu valoda un ko vieno tēvzemes mīlestība, uzsvēra Vējonis.

Prezidents uzsvēra, ka šie svētki ir mūsu kultūras vēsts, kas kā lāpa deg augstajā svētku kalnā.

«Tā ir lāpa, kas deg nevis pret kādu, bet par spīti visam, parādot mūsu tautas garaspēku,» sacīja amatpersona.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu