Gaidāmi ziemai raksturīgi laika apstākļi (29)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tuvākājās dienās gaidāmi nepastāvīgi, bet ziemas raksturīgi laika apstākļi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Temperatūra pazemināsies, vietām līdz -20. Šī nedēļas nogale var atnest stipru sniegu un brāzmainu vēju.

Periodā no 2.janvāra līdz 5.janvārīm ciklonu ietekmē Latvijā būs mākoņains laiks ar nelielu sniegu. Pūtīs mēreni austrumu, ziemeļaustrumu vēji un temperatūra pazemināsies: naktī sasniegs -10…-15°, ziemeļaustrumu rajonos pat līdz -20°.

Bet jau pirmdien, 4.janvārī vējš iegriezīsies no rietumiem un gaisa temperatūra mazliet paaugstināsies: naktī jūras piekrastē līdz -6…-8°, savukārt dienā tā sasniegs -5…-10°.

Sākot no otrdienas, 5.janvāra laika apstākļus noteiks anticiklona rietumu mala. Vietām snigs. Gaisa temperatūra naktī galvenokārt būs  -11…-16° robežās, jūras piekrastē -6…-8° , bet dienā -5…-10° robežās.

Perioda beigās Latvijai pietuvosies dziļš dienvidu ciklons, kurš atnesīs stipru sniegu un brāzmainu vēju.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu