Uz atkusni janvārī varam necerēt (122)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Šajā nedēļas nogalē Latvijā gaidāms liels sals un temperatūra vietām sasniegs pat mīnus 29 grādus. Kā TVNET pastāstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, šā gada janvāris ir aukstākais pēdējo 23 gadu laikā. Tāpat meteorologi norāda, ka turpmākajās dienās gaidāms neierasti augsts atmosfēras spiediens.

Precizēts - 760 milimetri (4. rindkopa)

Šīs nedēļas beigās Latvijas austrumos gaidāma temperatūra līdz pat mīnus 29 grādiem. Laika apstākļi nedaudz mainīsies janvāra beigās, kad snigs un mazliet paaugstināsies temperatūra, tomēr joprojām pieturēsies sals. Cerēt uz atkusni janvārī neesot pamata.

Februāris Latvijā ierasti ir aukstākais ziemas mēnesis, tāpēc, visticamāk, vēl pāris mēnešus nāksies dzīvot ziemas apstākļos.

Meteoroloģijas centra hidrometeoroloģisko prognožu daļas vadītāja Laura Krūmiņa atklāj, ka šobrīd pie mums ir neierasti augsts atmosfēras spiediens, kas var atstāt negatīvu iespaidu uz jutīgākiem cilvēkiem.

"Ja normāls spiediens ir 760 milimetri dzīvsudraba staba, tad šajās brīvdienās un nākamās nedēļas sākumā tas sasniegs 780-784 milimetrus. Cilvēki, kuri ir jutīgi pret laika apstākļu izmaiņām, varētu justies slikti, jo šajā laikā tiek prognozēts trešais medicīniskais laika tips," sarunā ar TVNET skaidro Krūmiņa, norādot, ka visaugstākais atmosfēras spiediens Latvijā fiksēts pirms 13 gadiem Daugavpilī. Togad sasniegti 792 milimetri dzīvsudraba staba.

Savukārt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra klimatoloģe Marta Smita atklāj, ka laika posms no 1. līdz 20. janvārim 87 gadu laikā, kopš tiek apkopoti dati par temperatūru dažādās Latvijas vietās, kopumā ir tikai 11. aukstākais.

"Visaukstākais laiks bija 1987. gadā. Šogad līdz 20.janvārim vidējā temperatūra bija mīnus 10 grādi, bet 1987.gadā tā bija pat mīnus 17. Pagājušā gada janvārī bija ievērojami siltāks – tikai mīnus 3 grādi," pastāstīja Smita.

2009.gada februāris bija mērens, jo starpība ar normu bija tikai viens grāds, savukārt 2008. gada februāris bija trešais vissiltākais Latvijas vēsturē.

Komentāri (122)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu