Ziemas aukstākā nakts ar stindzinošu -33,3 (122)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pagājušajā naktī Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra vietām bijusi zem mīnus 30 grādiem, savukārt visstiprākais sals šorīt ir reģistrēts Daugavpilī, kur termometra stabiņš noslīdējis līdz -33,3 grādiem. Šāds aukstums Latvijā oficiāli nav reģistrēts kopš 2003. gada 6.janvāra.

Papildināts viss teksts

Arī daudzviet citur Latgalē un Vidzemē gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -30, -32 grādiem, bet „vissiltākais” laiks šorīt ir bijis Ventspilī, kur gaiss atdzisis līdz -20,9 grādiem. Līdzīgi arī Kolkā -21,1 grāds.

Rīgā plkst.8.00 sals bija mīnus 23 grādus stiprs, arī Kurzemē pieturas vairāk nekā mīnus 20 grādu spēcīgs sals. SIA "Rīgas satiksme" Informācijas daļas vadītāja Liene Rumpane apgalvo, ka sabiedriskā transporta darbību lielais aukstums nav ietekmējis un neesot tādu maršrutu, kuros lielā aukstuma dēļ kaut kas nekursētu.

Rēzeknē šorīt plkst.8 reģistrēti mīnus 28,3 grādi, Zosēnos - mīnus 27,9, Rūjienā - mīnus 26,4, savukārt nedaudz virs mīnus 25 grādiem šorīt bijis Jelgavā, Dobelē un Alūksnē, savukārt mīnus 25 grādi bijuši Zilānos un Saldū.

Savukārt kāds Smiltenes iedzīvotājas vēstīja, ka šorīt Smiltenē termometra stabiņš noslīdējis līdz mīnus 33,5 grādiem pēc Celsija skalas.

Sinoptiķi prognozē, ka dienas gaitā debesis apmāksies, pastiprināsies vējš, taču sals joprojām būs ļoti stiprs, ziņo Latvijas radio. Vakarā daudzviet sāks snigt un putināt. Rīgā gaisa temperatūra pēcpusdienā nebūs augstāka par -16 grādiem.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem katrs izglītības iestādes vadītājs var izlemt, vai zemās gaisa temperatūras dēļ nepārtraukt mācību darbu skolā. Noteikumi paredz, ka, gaisa temperatūrai noslīdot zem mīnus 25 grādiem, skolu var neapmeklēt bērni vecumā no 13 gadiem.

Savukārt jaunākiem bērniem aukstuma slieksnis ir vēl mazāks - šie skolēni izglītības iestādes var neapmeklēt jau no mīnus 20 grādiem.

Komentāri (122)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu