Pasaules garākais suns - vācu dogs Džordžs (13)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.guinnessworldrecords.com

Vācu dogs Džordžs no Arizonas štata ASV iekļuvis Ginesa pasaules rekordu grāmatā kā garākais suns pasaulē - mērot no galvas līdz astei, lielais cilvēka draugs ir vairāk divus metrus garš, vēsta ziņu portāls "Guardian".

Džordžs ir īstens milzenis, par no cilvēka skatupunkta raugoties. Kā nekā viņš sver 111 kilogramus, kas ir pietiekami, lai boksa sportā viņš kvalificētos kā smagsvara cīkstonis. Savukārt par viņa garumu - 2.2 metri suni apskaustu pat augumā garie NBA basketbolisti.

Suņuks ar savu saimnieku Deividu Neseru mitinās Tuksonā, Arizonas štatā Amerikas Savienotajās Valstīs. Ginesa rekordu tiesneši pēc rūpīgas mērīšanas atzinuši, ka Džordžs patiešām ir garākais pasaulē - tādējādi no garākā suņa troņa gāzts līdzšinējais rekordists - arī vācu dogu šķirnes suns vārdā Titāns, kurš no Džordža atpaliek vien par pāris centimetriem.

"Šis ir sīvi izcīnīts rekords. Pēc pretrunīgām mediju sniegtajām ziņām par abu suņu garumu, mēs izlēmām pie Džordža nosūtīt savus tiesnešus, kuru uzdevums tad arī bija izlemt, kuram īsti pasaulē garākā suņa tituls pienākas. Tagad esam pārliecināti - Džordžs ir pasaules rekordists," stāsta Ginesta pasaules rekordu pārstāvis Kregs Glendejs.

Džordža sasniegums iedvesmojis arī daudzus citus dzīvnieku saimniekus, kuriem ir iespēja sacensties visdažādākajās kategorijās, piemēram, mazākais suns pasaulē, suns ar garākajām ausīm, vecākais suns, mazākais kaķis, pasaulē vecākais kaķis vai kādā citā kategorijā, kura varbūt pat vēl nemaz nav izdomāta. "Šis rekords izsaucis lielu interesi dzīvnieku īpašnieku vidū. Mēs aicinām ikvienu rūpīgi palūkoties uz saviem mājdzīvniekiem - varbūt tieši Jūs mītat vienā mājā ar kādu pasaules rekordistu," aicina Ginesa rekordu pārstāvji.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu