Sniega sega vēl pieaugs (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien, 16. martā, centrālajos rajonos sniega sega vēl pieaugs.

Visā Latvijā šodien turpināsies snigšana, tādēļ vietām, arī centrālajos rajonos, sniega sega vēl pieaugs par 6 – 8 cm, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Jau vēstīts, ka šoziem snidzis bagātīgi, Zemgalē vietām sniegam sakrājoties teju pusmetra biezumā. Sniega sega pieauga arī februārī.

Sinoptiķi prognozē, ka ziemeļrietumu vēja ietekmē vēl pāris dienu Latvijā valdīs sals, teritorijas lielākajā daļā arī snigs. Naktīs gaiss atdzisīs līdz mīnus 5 – 10 grādiem, vietām gaidāms 18 – 23 grādu sals. Dienā temperatūra būs no nulles līdz mīnus pieciem grādiem.

Būtiska laika apstākļu maiņa gaidāma nedēļas otrajā pusē, kad cikloni ar dienvidrietumu vējiem no Atlantijas okeāna atnesīs siltāku gaisu. Vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15 – 17 m/s. Nokrišņi no sniega pāries slapjā sniegā un lietū. Gaisa temperatūra ievērojami paaugstināsies, un brīvdienās gan naktī, gan dienā gaidāms atkusnis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu