Kurzemes un Zemgales upēs strauji paaugstinās ūdens līmenis (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Siltā laika un strauji kūstošā sniega dēļ Latvijas upēs un citās ūdenstilpnēs paaugstinās ūdens līmenis, visstraujāk tas ceļas mazajās Kurzemes un Zemgales upēs - pat par vienu diviem metriem diennaktī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvie dati.

Ventas augštecē pie Vārdavas Lietuvas pierobežā ūdens līmenis laikā no piektdienas vakara līdz sestdienas vakaram paaugstinājās par 204 centimetriem. Tomēr citos upes posmos ūdens līmenis šajā pašā laika periodā audzis krietni mazāk, piemēram, pie Kuldīgas - par 27 centimetriem.

Lielupes pietekā Svētē pie Ūziņiem līdz sestdienas vakaram ūdens līmenis cēlās par vairāk nekā metru, bet Lielupē ūdens līmenis pagaidām paaugstinās lēni. Gandrīz par metru ūdens līmenis pieaudzis arī Bārtā, tāpat strauja ūdens līmeņa celšanās vērojama Bērzē, Mūsā, Tērvetē, Durbē, Užavā un citās mazajās Kurzemes un Zemgales upēs.

Pļaviņu ūdenskrātuvē pie Zeļķiem ūdens līmenis laikā no sestdienas rīta līdz svētdienas rītam paaugstinājies par 35 centimetriem. Daugavā pie Jersikas un Jēkabpils pēdējās diennakts laikā līmenis pieaudzis par 12-13, bet pie Daugavpils - tikai par 6 centimetriem. Arī Aiviekstē un Gaujā ūdens līmenis pagaidām paaugstinās maz.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu