Brīdina par spēcīgu negaisu naktī un brāzmainu vēju sestdien (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Laika periodā no plkst. 21 piektdienas vakarā līdz plkst. 5 sestdienas rītā Latvijā, sākot no dienvidrietumiem, iespējams spēcīgs pērkona negaiss, savukārt sestdien dienā visā valstī pūtīs brāzmains vējš, brīdina sinoptiķi.

Negaiss vietām, pavisam lokāli, var atnest lielu krusu un vētru, kā arī ļoti intensīvas lietusgāzes. Lielākais nokrišņu daudzums prognozēts nakts pirmajā pusē Kurzemē - dažviet, iespējams, nolīs teju mēneša norma. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs no +13 grādiem jūras piekrastē līdz +21 grādam Latgalē.

Sestdien gaidāms mākoņains laiks, kas brīžiem skaidrosies. Vietām nedaudz uzlīs. Maksimālā gaisa temperatūra dienā būs no +14 grādiem jūras piekrastē Kurzemē līdz +24 grādiem Latgalē.

Pūtīs dienvidrietumu vējš, kas dienas gaitā brāzmās pastiprināsies līdz 15-20 metriem sekundē. Šāds vējš var lauzt koku zarus, kā arī atsevišķus kokus.

Arī Rīgā naktī iespējams spēcīgs pērkona negaiss. Dienā starp mākoņiem uzspīdēs saule un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās dienā sasniegs 17 metru sekundē. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +17 grādiem, dienā temperatūra nepārsniegs +21 grādu.

Latviju naktī šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas pēc tveicīgās piektdienas veicinās lielu atmosfēras nestabilitāti, tādēļ atsevišķos rajonos iespējami postoši pērkona negaisi, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Sestdien aiz frontes ar spēcīgu dienvidrietumu vēju Latvijā sāks ieplūst aukstāks gaiss.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu