Gaisa temperatūra Rīgā pārsniegusi plus 28 grādus (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaisa temperatūra šodien Rīgā pārsniegusi plus 28 grādus pēc Celsija skalas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Plkst.18 gaisa temperatūra Rīgā bija plus 28,4 grādi, savukārt pēcpusdienā plkst.15 galvaspilsētā bija plus 26,3 grādi.

Tuvu plus 28 grādiem gaisa temperatūra plkst.18 bijusi arī Dobelē, kur tā sasniegusi plus 27,6 grādus, bet Daugavpilī bijis plus 27,5 grādi. Saldū vakarā gaisa temperatūra bijusi plus 25,8 grādi, Alūksnē - plus 23,6 grādi, bet Kolkā - plus 19,3, savukārt zemākā gaisa temperatūra plkst.18 bijusi Liepājā - plus 13,9 grādi.

Sinoptiķi brīdina, ka šovakar no plkst.19 līdz plkst.22 un arī naktī, sākot no rietumu rajoniem, vietām ir gaidāmas stipras lietusgāzes, daudzviet pērkona negaiss. Atsevišķos rajonos negaisa laikā gaidāmas krasas vēja brāzmas no 15 līdz 19 metriem sekundē.

Negaisa laikā iespējama arī krusa.

Sinoptiķi vēsta, ka šonakt Latviju sasniegs aukstā atmosfēras fronte, kas pēc tveicīgās dienas veicinās lielu atmosfēras nestabilitāti. Līdz ar to visā teritorijā īslaicīgi līs, vietām lietusgāzes būs stipras, turklāt atsevišķos rajonos iespējami arī postoši pērkona negaisi, jo negaisa laikā pastiprināsies vēja brāzmas.

Nakts būs silta - gaisa temperatūra būs no plus 13 līdz plus 18 grādiem.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu