Balvos un Daugavpilī negaisā lauzti koki (32)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā naktī visspēcīgāk negaiss plosījies Daugavpilī, kur vēja brāzmas sasniegušas 23 metrus sekundē, aģentūra BNS uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Balvos un Daugavpilī nolauzti arī koki, taču cilvēki nav cietuši. Toties daudzas mājsaimniecības palikušas bez elektrības.

Negaiss naktī bijis tikpat kā visā valstī, taču Vidzemes augstienē un Latgalē tas bijis spēcīgākais. Madonā vējš bijis 18 metrus sekundē stiprs, bet Zosēnos - 16 metrus sekundē.

Vietām arī pamatīgi lijis, taču ziņu par krusu nav.

Negaisa dēļ Balvos un Daugavpilī nolauzti vairāki koki, tomēr tas nav radījis lielas problēmas un arī cilvēki nav cietuši. "Latvenergo" pārstāvis Andris Siksnis informēja, ka negaisa dēļ Latgales pusē bojātas vairākas elektrības padeves līnijas un patlaban aptuveni 8 līdz 9 tūkstoši mājsaimniecību palikušas bez elektrības.

Līnijas pārrautas koku tuvumā Balvu, Ludzas un Daugavpils apkaimē.

"Latvenergo" operatīvā izbraukuma brigādes patlaban jau strādā, lai bojājumus novērstu, un tas varētu izdoties jau tuvākajā laikā, ja neradīsies jauni bojājumi. "Ja laiks pasliktināsies un vējš turpinās pūst, un nāks jauni bojājumi, tad labošanai būs jāveido papildus mobilizācija, šobrīd tas nav nepieciešams," norādīja Siksnis.

Stiprs vējš līdz 20 metriem sekundē fiksēts arī Lietuvā - Baltijas jūras piekrastē un Latvijas pierobežā Biržos. Lietuvā piedzīvotas stiprākas lietusgāzes, nekā Latvijā, taču ziņas par nokrišņu daudzumu vēl tiek apkopotas.

Arī Igauniju skāra negaisi, taču tur tik stiprs vējš nav fiksēts.

Jau vēstīts, ka piektdien Rīgā bija līdz šim siltākā gada diena un gaisa temperatūra sasniedza +28,5 grādus.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu