Zinātnieki noskaidrojuši, kādi cilvēki pārsvarā uzņem selfijus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anthony Devlin / AFP

Vai zini kādu, kas ir pašbilžu karaliene? Kādu, kas nebaidās piepildīt savu Instagram kontu ar virkni savas sejas fotogrāfiju? Vai varbūt arī tu nevari pavadīt dienu bez sevis nofotografēšanas?

Zinātnieki brīdina: ja tu uzņem pašbildes, ir lielāka iespēja, ka esi vientuļš. Tā var būt arī zīme, ka ir problēmas attiecībās vai garīgās veselības problēmas, raksta Dailymail.co.uk.

Pētnieki Taizemē izpētīja 300 studentu personības un apskatīja pašbilžu biežumu. Šajā pētījumā viņi atklāja, ka cilvēki, kuri bieži bildē sevi, ir uzpūtīgāki, kā arī uzmanības meklētāji.

Dalībnieki, no kuriem gandrīz visi bija sievietes vecumā starp 21 un 24 gadiem, tika intervēti, lai noskaidrotu, vai tiem piemīt narcisisma, uzmanības deficīta, egoistiskas uzvedības vai vientulīgas personības iezīmes.

Lielākā daļa (vairāk nekā 50%) pavada brīvo laiku, izmantojot mobilo telefonu vai sērfojot internetā. Eksperti uzskata, ka pašbilžu uzņemšana ir saistīta ar vientulību un vēlmi iegūt atzinību no citiem cilvēkiem.

Galvenais pētnieks, profesors Pērajuts Čarensukmongols (Peerayuth Charoensukmongkol) no Bangkokas Nacionālā attīstības administrācijas institūta (National Institute of Development Administration), teica: «Cilvēki, kas kļūst kā apsēsti ar pašbilžu uzņemšanu, jūt, ka pasliktinās ne tikai personīgā dzīve un psiholoģiskā labklājība, bet arī attiecības ar apkārtējiem.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu