Nevari aizmigt? Tā varētu būt intelekta pazīme

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ja nevari laikus iemigt un nomodā paliec līdz agrai rīta stundai, nesatraucies, jo tā varētu būt inteliģences pazīme. Tā vismaz noskaidrojuši britu pētnieki, meklējot likumsakarības starp cilvēkiem ar naksnīgu dzīvesveidu un to, cik gudri viņi ir.

Pētījumā «Kādēļ nakts pūces ir gudrākas» (Why Night Owls Are More Intelligent) noskaidrots, ka cilvēki, kuri nomodā paliek ilgāku laiku, sliecas būt gudrāki par tiem, kuri noskatās vakara ziņu izlaidumu un izslēdz gaismu. Tāpat noskaidrots, ka bērni, kuri ilgāku laiku pavada nomodā, ar lielāku varbūtību izaugs par gudriem pieaugušajiem, raksta Dailymail.co.uk.

Pētījuma rezultāti balstās uz pieņēmumu, ka inteliģenti cilvēki spēj vieglāk pielāgoties evolūcijas procesiem. Proti, mūsu priekšteči pamatā devās ātri gulēti un agri cēlās; par moderna cilvēka intelektu tikmēr liecina viņa spēja mainīt gulēšanas paradumus un pie miera doties vēlāk.

Iešanai vēlu gulēt ir arī citas priekšrocības. Proti, Dailymail.co.uk raksta, ka bez augstāka inteliģences līmeņa pūces, kuri vēlu dodas gulēt un vēlāk ceļas, vēl ir arī turīgāki cilvēki.

Madrides universitātes eksperti veica 1000 pusaudžu testu un noskaidroja, ka tie jaunieši, kuri nomodā paliek ilgāk, demonstrējuši intelekta pazīmes, kādas raksturīgas prestižām profesijām ar augstāku ienākumu līmeni.

Tai pašā laikā cīruļiem zīmīgi labāki rezultāti eksāmenos. Bet tam iemesls varētu būt apstāklis, ka eksāmeni parasti norit dienas pirmajā daļā, kad pūces vēl nav pamodušies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu