Izrādās, karsts laiks mūs padara neiecietīgākus vienu pret otru

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Jauns pētījums pierāda, ka karsts laiks liek cilvēkiem kļūt neiecietīgākiem un vēsākiem vienam pret otru. Citiem vārdiem sakot, jo karstāks kļūst ārā, jo mazāka iespēja, ka mums vajadzības gadījumā kāds sniegs palīdzību, vēsta «Dailymail».

Karstā laikā vairāk koncentrēties uz sevi mums liek pašsaglabāšanās instinkts. Cilvēka organisms lielā karstumā tiecas saglabāt savu enerģiju un liek cilvēkam kļūt neiecietīgākam pret citiem, lai nenāktos to lieki tērēt.

Pētījums ir publicēts zinātniskajā izdevumā «European Journal Of Psychology» un sevī iekļauj vairākus eksperimentus, uz kuriem balstīts atzinums par neiecietības palielināšanos karstā laikā.

Vienā no eksperimentiem piedalījās divas cilvēku grupas, no kurām viena grupa tika ielikta vēsākā telpā, savukārt otra grupa – karstākā. Abas grupas tika aptaujātas, sakot tām, ka aptaujas rezultāti vajadzīgi kādai labdarības organizācijai. Rezultātā tika secināts, ka cilvēku grupa, kas atradās siltākajā telpā atbildēja uz mazāk jautājumiem, nekā grupa, kas atradās vēsākajā telpā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu