Ārsti atklāj, kāpēc lietot tualetes papīru nav labi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ārsti brīdina cilvēkus, ka ar tualetes papīru nav iespējams pienācīgi notīrīt sēžamvietu pēc tualetes apmeklējuma, tāpēc cilvēki pakļauj sevi dažādām sāpīgām infekcijām.

Izdevums «Tonic» vēsta: kamēr tādās valstīs kā Japānā, Itālijā un Grieķijā tualetes papīra vietā tiek plaši izmantoti bidē podi, citās valstīs joprojām cilvēki paļaujas uz tualetes papīru. Tomēr izrādās, ka papīrs nespēj notīrīt visas ekskrementu daļiņas no cilvēka sēžamvietas, tāpēc cilvēki riskē saslimt ar dažādām sāpīgām infekcijām.

«Man šķiet ļoti muļķīgi, ka miljoniem cilvēku staigā apkārt ar netīriem ānusiem, domājot, ka ir tos labi noslaucījuši. Tualetes papīrs kakas tikai izsmērē pa sēžamvietu, nenotīrot tās,» komentēja eksperte Roza Džordža (Rose George).

Lai arī tas ir visai dīvains viedoklis, Džordža nav vienīgā, kas uzskata, ka tualetes papīrs ir bezjēdzīgs. Pat slavenais Holivudas aktieris Vils Smits atzinies, ka tualetes papīra vietā mēdz izmantot mitrās salvetes.

Savukārt reperis Will.i.am sniedz uzskatāmu pierādījumu, kāpēc tualetes papīrs ir neefektīvs.

«Paņemiet šokolādes krēmu, uzsmērējiet to uz koka grīdas un tad centieties to notīrīt ar papīra dvieli. Grīdas plaisas būs pilnas ar šokolādi, tāpēc vislabāk šo darbiņu ir uzticēt mitrajām salvetēm,» skaidroja dziedātājs.

Tomēr tīrība nav vienīgais iemesls, kāpēc būtu jālieto tualetes papīra alternatīvas. Pārāk stipra slaucīšana ar papīru var izraisīt sāpīgas plaisas vai pat hemoroīdus anālajā atverē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu