Darba grupa vienojas par septiņzīmju numerācijas saglabāšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Darba grupa, kas strādā pie numerācijas resursu izmantošanas plāna, vienojusies, ka pagaidām Latvijā tiks saglabāta septiņu zīmju numerācijas sistēma, bet paralēli tiks izstrādāta koncepcija pārejai uz astoņu zīmju numerāciju.

Septiņzīmju numerāciju iecerēts saglabāt, optimizējot esošos resursus, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas (SM) Sakaru departamenta direktors Raimonds Bergmanis. Pēc viņa teiktā, par pamatu tiks izmantots fiksēto sakaru operatora SIA «Lattelekom» piedāvājums, kas tiks uzlabots. Jau ziņots, ka «Lattelekom» piedāvāja pašreizējo 26 rajonu indeksu vietā ieviest 11 jaunus numerācijas rajonus un mobilo tīklu operatoru vajadzībām izbrīvēt 2,5 miljonus septiņciparu kombinācijas numuru.

Plānots, ka tiks izmantoti patlaban brīvie numerācijas resursi, kas rezervēti publiskajiem telefonu tīkliem un sākas ar ciparu «2».

Kā sacīja Bergmanis, drīzumā izskatīšanai valdībā plānots iesniegt Nacionālo numerācijas plānu, kurā ietverts numerācijas resursu iedalījumu apraksts, zvanīšanas procedūras un numerācijas rajonu apraksts. Valdībai plānots iesniegt arī koncepciju, kas noteiks, vai un kad Latvijā notiks pāreja uz astoņu ciparu numerāciju.

Kā ziņots, pēc mobilo sakaru operatoru SIA «Tele2» un SIA «Latvijas Mobilais telefons» domām, situācija ar numerācijas resursiem ir kritiska. Operatoru skatījumā, labākais risinājums numuru trūkuma problēmas risināšanai ir pāreja uz astoņu ciparu numerāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu