«Google» gatavojas ienākt finanšu pakalpojumu tirgū

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interneta meklēšanas sistēmas kompānija «Google» šogad plāno nodot klientiem elektronisko maksājumu sistēmu internetā, ziņo «CNews.

ru».

Kompānija nav publiskojusi konkrētus projekta termiņus. Sava interneta maksājumu sistēma ļaus «Google» ietaupīt maksu par starpniecību, ko kompānija pašlaik maksā finanšu kompānijām. Turklāt pēc jaunā servisa izveides «Google» varēs saņemt komisijas naudu par privāto lietotāju veiktajiem pārskaitījumiem.

Pēc atsevišķu analītiķu domām, šāda «Google» soļa mērķis ir paaugstināt savu konkurētspēju sāncensībā ar «EBay», kas ir nopirkusi kompāniju «PayPal», kura sniedz līdzīgus pakalpojumus. «PayPal» nodrošina iespēju norēķināties par pirkumiem internetā no elektroniskiem kontiem, kas tiek papildināti no kredītkartēm un banku rēķiniem.

Kā ziņots, jūnija sākumā «Google» apsteidza mediju kompāniju «Time Warner» un kļuva par visvērtīgāko mediju kompāniju pasaulē. Šāds rezultāts tika sasniegts desmit mēnešus pēc tam, kad biržā tika sākta «Google» akciju tirdzniecība. Kompānijas tirgus vērtība pārsniedz 80 miljardus dolāru (46,5 miljardi latu).

«Google» akciju tirdzniecība biržā tika sākta pagājušā gada augustā par cenu 85 dolāri par akciju, bet jūnija sākumā tā jau pārsniedza 293 dolārus par akciju.

Šā gada pirmajā ceturksnī «Google» strādāja ar 369,2 miljonu dolāru tīro peļņu, salīdzinot ar 64 miljoniem dolāru pagājušā gada attiecīgajā periodā. Savukārt kompānijas apgrozījums pirmajā ceturksnī palielinājās līdz 1,26 miljardiem dolāru, salīdzinot ar 651,6 miljoniem dolāru pirms gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu