Ieviesīs striktākus nosacījumus «Vikipēdijas» rediģēšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reaģējot uz pagājušās nedēļas notikumiem, kad «interneta vandaļi» šķirkļus par diviem ASV senatoriem tīmekļa enciklopēdijā «Vikipēdija» papildināja ar melīgu informāciju, ka viņi miruši, «Vikipēdijas» vadība gatavojas ieviest striktākus nosacījumus tam, kā enciklopēdijas lietotāji tajā var veidot un rediģēt ierakstus.

Atbilstoši «Vikipēdijas» dibinātāja Džimmija Velsa ierosinājumam tekstu labojumi, ko veikuši anonīmi lietotāji, kas agrāk «Vikipēdijas» veidošanā nav piedalījušies, enciklopēdijā neparādīsies uzreiz, bet tikai tad, kad tos būs apstiprinājuši uzticami lietotāji.

Velss arī vērsies pie jaunievedumu oponentiem, lai viņi nāk klajā divu nedēļu laikā ar saviem ierosinājumiem, kā izvairīties no tā, ka pašreizējā brīvās rediģēšanas politika tiek izmantota ļaunprātīgi. Enciklopēdija līdz šim bija slavena ar to, ka ierakstus tajā brīvi var veikt un rediģēt jebkurš cilvēks, kuram ir interneta pieslēgums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu