Pieaug DSL pieslēgumu īpatsvars Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pieaug DSL pieslēgumu īpatsvars Latvijā, liecina Eiropas Komisijas (EK) ziņojums «Broadband access in the EU: situation at 1 July 2009».

Vērtējot kopējos Latvijas platjoslas pieslēgumus, 2009.gada janvārī DSL pieslēgumu daļa bija 46,5%, bet šī gada jūlijā - 47,5%. Kopējais DSL pieslēgumu skaits Latvijā 2009.gada janvārī bija 184 041, bet jūlijā - 187 572.

Pēc EK datiem, «Lattelecom» daļa Latvijas DSL tirgū ir 99,6%. Tādējādi minētais DSL pieslēgumu īpatsvara pieaugums liecina par to, ka «Lattelecom» arī krīzes laikā turpinājis nostiprināt savas pozīcijas tirgū.

«Lattelecom», biznesa informācijas portāla «Nozare.lv» taujāts, norāda, ka pretēji tirgū valdošajai tendencei «Lattelecom» platjoslas interneta lietotāju skaits ir būtiski pieaudzis, bet optiskā interneta pieslēgumu skaits jau novembrī pārsniedzis gada plānu. Kopējais «Lattelecom» interneta lietotāju skaits, salīdzinot ar gada sākumu, ir audzis par 6%.

Šī gada oktobrī «Lattelecom» platjoslas interneta lietotāju skaits ir pieaudzis par vairāk nekā 4500 jauniem lietotājiem, sasniedzot šogad lielāko jaunu klientu pieaugumu viena mēneša laikā. Tādejādi «Lattelecom» pastāvīgā interneta lietotāju skaits šī gada desmit mēnešos ir sasniedzi 192 000, liecina kompānijas apkopotā statistika.

«Lattelecom» platjoslas interneta pieslēgumu skaits turpina pieaugt, neskatoties uz mainīgo ekonomisko situāciju valstī. Tas liecina, ka internets Latvijā ir kļuvis par pirmās nepieciešamības lietu, kas paaugstina efektivitāti un sniedz virkni ieguvumu ne tikai uzņēmumiem, bet arī mājsaimniecībām. Infrastruktūras uzlabošanas rezultātā līdz šī gada nogalei gan privātā, gan biznesa segmenta lietotājiem tiek palielināts interneta ātrums gandrīz divas reizes, saglabājot līdzšinējo maksājuma apjomu.

«Uzlabojot sava pakalpojuma kvalitāti, vēlamies nodrošināt saviem klientiem vēl ērtāku un patīkamāku interneta lietošanu,» norāda «Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu