Gatavojas ieviest brīdināšanas sistēmu, ja zvana uz citu tīklu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apsver iespēju noteikt, ka telekomunikāciju operatoriem jāievieš brīdināšanas sistēma par zvaniem uz citiem tīkliem.

Kā biznesa informācijas portālu «Nozare.lv» informēja SPRK sabiedrisko attiecību pārstāve Daiga Reihmane, pirms lēmuma pieņemšanas SPRK aicina piedalīties aptaujā, kas turpināsies vēl divas nedēļas.

SPRK ir sagatavojusi konsultāciju dokumentu un novembra sākumā uzsākusi aptauju, lai noskaidrotu elektronisko sakaru komersantu un arī galalietotāju viedokli par labāko risinājumu informācijas saņemšanai, veicot izsaukumus uz citiem publiskajiem telefonu tīkliem.

Regulators aicina atbildēt uz jautājumu, vai būtu jāsaņem brīdinājums, kad zvans tiek veikts uz citu publisko telefonu tīklu, kā arī - kāds būtu labākais brīdinājuma veids - ierakstīta runa vai brīdinājuma signāls. Tāpat regulators vēlas noskaidrot tirgus dalībnieku viedokli par to, vai šim pakalpojumam būtu jābūt pieejamam automātiski vai arī tas pieslēdzams tikai pēc lietotāja lūguma.

Regulators var noteikt, ka operatoriem ir pienākums nodrošināt lietotājam informācijas vai brīdinājuma saņemšanu, ja tiek veikts izsaukums uz citu telefonu tīklu. Tomēr pirms šī pienākuma uzlikšanas aptaujas gaitā iecerēts noskaidrot sabiedrības viedokli par veidu, kādā tas nodrošināms.

Pēdējo gadu laikā strauji ir pieaudzis un turpina pieaugt pārvietoto numuru skaits. Kopš, pārejot pie cita operatora, pieejams numura saglabāšanas pakalpojums, līdz šī gada oktobra vidum šo pakalpojumu ir izmantojuši vairāk nekā 151 000 publisko mobilo elektronisko sakaru tīklu galalietotāju un ap 35 000 publisko fiksēto elektronisko sakaru tīklu galalietotāju.

www.sprk.gov.lv

Atbildes uz jautājumiem regulators gaidīs līdz šā gada 15.decembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu