Brauns: skeptiķiem par klimata izmaiņām nedrīkst ticēt

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Pasaules līderus, kuri dosies uz nākamajā nedēļā Kopenhāgenā gaidāmo ANO klimata samitu, nevajadzētu mulsināt skeptiķu apgalvojumi, ka cilvēks nav vainojams par globālo sasilšanu, sestdien brīdināja Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns.

«Līdz Kopenhāgenai ir palikušas dažas dienas un mūs nedrīkst apmulsināt atpalikuši, pretzinātniski un plakanas Zemes teorijai piekrītoši skeptiķi,» laikrakstam «The Guardian» norādīja Brauns. «Mēs pazīstam zinātni. Mēs zinām, kas mums jādara. Mums tagad ir jārīkojas un jānovērš piecu miljardu tonnu atšķirība.» Kā aplēsis valdības padomnieks Nikolass Sterns, līdz 2020.gadam no atmosfēras ir jāaizvāc desmit miljardi tonnu siltumnīcas efektu izraisošo izmešu, lai ierobežotu globālo sasilšanu. Līdz šim pasaules valstu dotie solījumi samazināt emisiju apjomus aptver tikai pusi no šī daudzuma.ANO samitā, kas Dānijas galvaspilsētā norisināsies no 7. līdz 18.decembrim, būtu jāpanāk globāla vienošanās par klimata izmaiņu ierobežošanu, lai aizstātu šobrīd spēkā esošo Kioto protokolu, kura darbības termiņš beidzas 2012.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu