«Skype» plāno pārdot akcijas 100 miljonu dolāru vērtībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Interneta telefonijas kompānija «Skype» pirmdien paziņoja par plāniem fondu tirgū kotēt akcijas, kuru vērtība varētu veidot pat līdz 100 miljoniem dolāru (52,9 miljoniem latu).Uzņēmums iesniedzis lūgumu atļaut sākotnējā publiskā piedāvājumā pārdot nenoteiktu skaitu akciju ASV fondu biržā «Nasdaq».

«Skype» pagaidām nav norādījis, kad paredzēts akcijas kotēt un kāda varētu būt to cena.ASV interneta izsoļu kompānija «eBay Inc.» pērnā gada nogalē pārdeva «Skype» par aptuveni diviem miljardiem dolāru (1,05 miljardiem latu) investīciju grupai, kuru pārstāv divi bijušie interneta komunikācijas uzņēmuma dibinātāji.

«Nasdaq» iesniegtajā paziņojumā norādīts, ka «Skype» šā gada pirmajos sešos mēnešos strādājis ar 406 miljonu dolāru (214,7 miljonu latu) tīrajiem ieņēmumiem un uzņēmuma pakalpojumus izmantojuši 560 miljoni reģistrēto lietotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu