«Twitter», «Facebook» un «LiveJournal» joprojām atvaira kiberuzbrukumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mikroblogošanas sistēma «Twitter» un komunikāciju vietnes «Facebook» un «LiveJournal» pirmdien paziņoja, ka turpina atvairīt kiberuzburkumus, kas pagājušajā nedēļā paralizēja viņu darbību.

«Uzbrukumi turpinās, taču mēs labāk tiekam ar tiem galā, tāpēc «Twitter» turpina darboties,» paziņoja «Twitter» līdzdibinātājs Bizs Stouns. «Mūsu sistēmas izskatās labi un platforma ir stabila.«

«Facebook» joprojām saskaras ar inficēto datoru pieprasījumiem, kas saistīti ar dēvēto sadalītā servisa atteikuma (DDoS) uzbrukumu, taču apjoms ir nenozīmīgs.

Tomēr ir grūtības piekļūt Gruziju atbalstošā blogera lapām servisā «LiveJournal», kura ieraksti izraisīja plašo hakeru uzbrukumu.

Sestdien sarunā ar aģentūru AFP no Gruzijas galvaspilsētas Tbilisi blogeris «Cyxymu» pauda pārliecību, ka aiz DDoS uzbrukumiem stāv Krievija, lai apklusinātu viņa kritiku par Maskavas lomu pagājušā gada Krievijas un Gruzijas karā.

Kā ziņots, vissmagāk no pagājušās nedēļas uzbrukuma cieta «Twitter», kas uz vairāk nekā stundu pilnībā pārstāja darboties, bet arī pēc tam pusi dienas strādāja ar grūtībām. «Facebook» sistēmā bija vērojami būtiski traucējumi, bet «Google» spēja atvairīt uzbrukumu.

DDoS uzbrukumos parasti tiek izmantoti ar surogātpasta palīdzību inficēti datori visā pasaulē.

«Twitter» un «Facebook» apvienojuši spēkus ar interneta gigantu «Google», lai izmeklētu uzbrukumus.

Uzbrukumi ietekmēja miljoniem cilvēku ikdienas gaitas, kuriem sociālās komunikāciju vietnes ieņēmušas būtisku lomu dzīvē.

Incidents arī pievērš uzmanību strauji augošo sociālo komunikāciju vietņu ievainojamībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu