«Yahoo» iegādāsies mikroblogošanas vietni «Tumblr»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV interneta kompānija «Yahoo» pirmdien paziņoja, ka iegādāsies mikroblogošanas vietni un sociālo tīklu «Tumblr», par to samaksājot aptuveni 1,1 miljardu dolāru (600,6 miljonus latu).

Mediji jau svētdien ziņoja, ka «Yahoo» ir tuvu tam, lai paziņotu par darījumu iegādāties šo uzņēmumu.

«Yahoo» norādīja, ka «Tumblr» turpinās darbību kā neatkarīgs bizness un kompānijas vadītāja amatu saglabās Deivids Karps.

Analītiķi vēsta, ka šis darījums veicinās «Yahoo» spēju piesaistīt gados jaunos lietotājus, kompānijai cīnoties ar tādiem interneta konkurentiem kā «Facebook» un «Google».

Mediji ziņo, ka arī «Facebook» un «Microsoft» bijuši ieinteresēti «Tumblr» iegādē, taču «Yahoo» bijis pirmais, kas izteicis konkrētu piedāvājumu, kad uzņēmums bija izlicis sevi pārdošanā pirms pāris mēnešiem.

«Tumblr» dibināts 2007.gada februārī, tas nodarbina 175 cilvēkus, un patlaban vietnē izvietoti 108,5 miljoni blogu.

Taču kompānija saskārusies ar grūtībām gūt pietiekamus ienākumus, lai saglabātu tās darbību, un nesen atklāja darbiniekiem, ka uzņēmumam ir atlikuši finanšu līdzekļi, lai turpinātu darbību vēl tikai dažus mēnešus, jo izdevumi ir pārsnieguši ienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu