Pētījums: Viedtālruni lieto 62% Latvijas iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PETER STEFFEN / DPA FILE

Šā gada pavasarī viedtālruni lietojuši 62% Latvijas iedzīvotāju, kas ir par septiņiem procentpunktiem vairāk, nekā attiecīgajā laika periodā pērn, liecina pētījumu kompānijas «Kantar TNS» veiktais pētījums.

Pētījuma dati liecina, ka pēdējā mēneša laikā internetu viedtālrunī lietojuši 55%, bet regulārāk – katru dienu 46% Latvijas iedzīvotāju.

25% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem izmanto planšetdatoru un tas ir par trīs procentpunktiem vairāk nekā 2016.gada pavasara periodā, savukārt, internetu planšetdatorā pēdējā mēneša laikā lietojuši 23%, bet katru dienu lieto internetu planšetdatorā - 11% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Planšetdatoru lietotāju īpatsvars visstraujāk palielinājies vecuma grupā no 60 līdz 74 gadiem un pilsētās ārpus Rīgas to lietotāju vidū, kas ierīci izmanto vairākas reizes dienā.

Pētījumu kompānija «Kantar TNS» interneta patēriņa paradumu pētījumu veica laika periodā no 2017.gada 30.janvāra līdz 2017.gada 9.aprīlim, visā Latvijā aptaujājot 2500 pastāvīgos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Aptaujas veiktas izmantojot kombinēto aptaujas metodi - tiešās datorizētās intervijas (CAPI) respondenta dzīvesvietā un aptaujas internetā (CAWI).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu