«Yahoo» pabeidz interneta aktīvu pārdošanu «Verizon»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RITCHIE B. TONGO / EPA

ASV interneta gigants «Yahoo» otrdien pārtrauca 20 gadus ilgušo darbību kā neatkarīgam uzņēmumam, pabeidzot pamatdarbības aktīvu pārdošanu ASV telekomunikāciju kompānijai «Verizon».

«Verizon» otrdien pabeidza 4,48 miljardu dolāru (3,9 miljardu eiro) vērto darījumu, kurā «Yahoo» interneta aktīvi tika integrēti jaunā uzņēmumā ar nosaukumu «Oath», kas ietver vēl vienu bijušo nozares līderi AOL.

Kā paredzēts, «Yahoo» vadītāja Marisa Meiere atkāpusies no amata.

Bijušais AOL vadītājs Tims Armstrongs tagad kļuvis par «Oath» vadītāju.

«Verizon» nav norādījis, kā tas paredzējis izmantot «Yahoo» zīmolu, kuru pasaulē lieto vairāk nekā miljards cilvēku, taču pavēstījis, ka saglabās nosaukumus «Yahoo Sports», «Yahoo Finance», «Yahoo Mail» un citus.

Atsevišķi mediji ziņojuši, ka šīs apvienošanās dēļ tiks likvidēts vairāk nekā 1000 darbvietu, taču otrdien publiskotajā paziņojumā šāda informācija nav minēta.

Tikmēr pats «Yahoo» piektdien mainīs nosaukumu uz «Altaba Inc.» un pirmdien sāks akciju kotēšanu biržā ar simbolu «AABA».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu