Pētījums: Viedtālruņos visvairāk lejupielādē saziņas, sociālo tīklu un banku mobilās lietotnes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas iedzīvotāji savos viedtālruņos visbiežāk lejupielādē saziņas, sociālo tīklu un banku mobilās lietotnes, liecina «Swedbank» veiktās aptaujas dati.

Kopumā 87% Latvijas iedzīvotāju lieto viedtālruni. Visbiežāk cilvēki savos viedtālruņos ik dienu izmanto līdz trim mobilajām aplikācijām, taču aktīvākajiem viedtālruņu lietotājiem ikdienā nepieciešamas pat vairāk nekā piecas lietotnes.

Populārākās lietotnes, ko iedzīvotāji lejupielādē savos tālruņos ir saziņas lietotnes, piemēram, «WhatsApp» un «Messanger», kam seko sociālo tīklu lietotnes, piemēram, «Facebook» un «Instagram», kā arī banku mobilās lietotnes. Ievērojami mazāk populāras ir ar mūziku un sportu saistītās lietotnes, dažādu darbu un aktivitāšu plānotāji, kā arī internetveikalu lietotnes.

Katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs viedtālruni izmanto tikai zvanīšanai un īsziņu sūtīšanai.

«Swedbank» iedzīvotāju aptauja veikta 2017.gada maijā, sadarbībā ar «OMD Latvia», aptaujājot 701 respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu