Latvijas iedzīvotāju datorprasmes teju ES vidējā līmenī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: zulfinho, CC BY-SA 2.0

Latvijā 64% iedzīvotāju ir kaut kādas datorprasmes, kas ir nedaudz zem Eiropas Savienības (ES) valstu vidējā līmeņa - 67%, teikts Eiropas Komisijas (EK) ziņojumā «Aktivitātes internetā un digitālās prasmes Latvijā», kur tiek izvērtēta dažādu tehnoloģiju un prasmju attīstība Eiropas «digitālās dienas kārtības» ietvaros.

Savukārt 29% Latvijas iedzīvotājiem ir «augstas datorprasmes», un šis rādītājs ir nedaudz augstāks par ES vidējo rādītāju - 26%. Te ir pieaugums par 12 procentpunktiem kopš 2009.gada, teikts ziņojumā.

23% Latvijas iedzīvotāju ir «vidējas» datorprasmes, kas ir divus procentpunktus zemāks rādītājs par ES vidējo - 25%. EK pārskatā arī teikts, ka 12% iedzīvotāju ir zemas datorprasmes, ko var saprast kā elementāras datora lietošanas prasmes. ES vidējais cilvēku īpatsvars ar šādām prasmēm ir 16%.

Nedaudz augstākas «augstas datorprasmes» ir Igaunijas iedzīvotājiem ar 32%, teikts EK pārskatā par Igauniju, bet Lietuvā šis rādītājs ir vienāds ar Latviju - 29%.

Visaugstākais iedzīvotāju īpatsvars ar augstām datorprasmēm ir Dānijā, Somijā un Luksemburgā, kur šis skaitlis ir ap 40%, teikts EK pārskatā.

Jau ziņots, ka Latvija vairākos platjoslas interneta lietošanas rādītājos 2012.gadā krietni pārsniedza ES valstu kopējos vidējos skaitļus, pērn Latvijā 14% no visiem platjoslas pieslēgumiem bija ar lejupielādes ātrumu virs 100 megabiti sekundē (Mbps), salīdzinot ar 2% vidējo skaitli 27 ES valstīs. Šajā rādītājā Latvija ieņēma sesto vietu ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu