«Microsoft» brīdina par hakeru uzbrukumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SewPixie, CC BY-NC-SA 2.0

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Microsoft» brīdinājis, ka hakeri varētu izmantot vājās vietas kompānijas operētājsistēmā, lai iegūtu lietotāju tiesības inficētajos datoros.

Uzņēmums norāda, ka hakeri varētu izmantot šo situāciju, pieprasot lietotājiem apskatīt vai atvērt speciāli izveidotu e-pastu vai interneta saturu.

«Microsoft» vēsta, ka ir informēts par mērķtiecīgajiem uzbrukumiem un tos izmeklē.

Šī situācija ietekmē «Microsoft Windows Vista», «Windows Server 2008», «Microsoft Office 2003 - 2010» un «Microsoft Lync».

Pašreizējās «Microsoft Windows» un «Office» versijas šī problēma neietekmē.

«Microsoft» paziņoja, ka šīs problēmas risināšanai īstenos atbilstošus pasākumus, kas varētu iekļaut drošības atjauninājumus, kuri tiktu īstenoti ikmēneša procesos vai pēc lietotāju pieprasījuma.

Kompānija vēsta, ka šie uzbrukumi ir nomaskēti kā e-pasts, kas pieprasa potenciālajiem mērķiem atvērt speciāli izveidotu «Word» pielikumu. Ja šis pielikums tiek atvērts vai aplūkots, tas mēģina izmantot kropļotus grafiskos attēlus, kas iestrādāti šajā dokumentā.

Tāpat hakeri varētu izmantot šīs operētājsistēmas vājības ar speciāli izveidotas interneta vietnes palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu