«Apple» savos veikalos piedāvās jaunu pakalpojumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Moridin_, CC BY-NC-ND 2.0

ASV tehnoloģiju kompānija «Apple» savos specializētajos veikalos plāno ieviest iespēju uz vietas nomainīt dažādas viedtālruņu «iPhone 5» un «iPhone 5S» detaļas, vēsta tehnoloģiju portāls «9to5Mac».

Līdz šim, ja «Apple» telefoniem bija nepieciešams veikt kāda veida remontu, ierīces tika apmainītas pret jaunām un bojātās nosūtītas uz kādu no «Apple» centriem. Līdzīga procedūra tiek veikta arī tad, ja kādai ierīcei nepieciešams nomainīt akumulatora bateriju. Izņēmums ir gadījumi, kad remonts tiek veikts kādā no neoficiālajiem servisiem.

«Apple» gatavojoties veikalos ieviest iekārtas, kas būs spējīgas veikt viedtālruņu displeju nomaiņu un kalibrāciju. Tāpat arī plānots, ka veikalā būs iespējams nomainīt viedtālruņu akumulatorus, skaļuma regulācijas pogas, vibrozvana motoru, aizmugurējo kameru un skaļruņus. Iepriekšējā modeļa viedtālrunim «iPhone 5» varēšot nomainīt arī «Home» pogu, bet «5S» to veikt nevarēšot, jo šī poga satur arī pirkstu nospiedumu nolasītāju, kas pārklāts ar safīra stiklu.

Iespēja, ka «Apple» spēj piedāvāt servisa pakalpojumus «iPhone 5» un «5S», lielā mērā tiek nodrošināta, pateicoties tam, ka šiem abiem modeļiem daudzas detaļas ir vienādas. Neskatoties uz to, ka krāsainais «iPhone 5C» ir jaunāks modelis, pašlaik nav nekādu ziņu, ka to būs iespējams apkopt bez sūtīšanas uz kādu no lielajiem servisa centriem.

Gaidāms, ka detaļu nomaiņu būs iespējams veikt pusstundas līdz stundas laikā. «Apple Care» garantijas abonentiem detaļu nomaiņa būšot par brīvu, bet, piemēram, akumulatora nomaiņa maksās nedaudz vairāk kā 70 dolārus (36,4 latus). Tehnoloģiju eksperti piezīmē, ka galvenais ieguvums būšot tas, ka vairs nebūs jāpārnes visi dati un ielādētās aplikācijas jaunā telefonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu