Foto: Pirmais krievu izstrādātais viedtelefons «YotaPhone»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Trešdien Maskavā prezentēts Krievijas pirmais iekšzemē izstrādātais viedtelefons «YotaPhone», kurš kā atšķirības zīmi no citiem šī segmenta tālruņiem piedāvā otru ekrānu, kas ir vienmēr ieslēgts.

Viedtelefons, kas aprīkots ar «Google» izstrādāto operētājsistēmu «Android» un kam būs fiksēta cena 499 eiro apmērā, decembrī veikalos nonāks Krievijā un Vācijā, bet tirdzniecībā internetā Francijā, Spānijā un Austrijā.

Papildus krāsainam, skārienjūtīgam ekrānam, kas viedtelefonos jau ir ierasts standarts, «YotaPhone» aizmugurē atrodas melnbalts ekrāns, kurā izmantotas tās pašas elektroniskās tintes tehnoloģijas, kas sastopamas elektroniskajos lasītājos.

Šis otrs, zema enerģijas patēriņa ekrāns nepārtraukti ir ieslēgts, pat tad, ka pats telefons tiek izslēgts, nodrošinot iespēju lietotājiem pārbaudīt pulksteni, ziņojumus, kalendāru vai karti bez nepieciešamības «atmodināt» ierīci, tādējādi taupot tās enerģiju.

Pēc tirgus debijas decembrī «YotaPhone» vēlāk tirdzniecībā nonāks arī citās Eiropas valstīs, tostarp Lielbritānijā un Šveicē, kā arī Tuvajos Austrumos.

Viedtelefona izstrādātāji norāda, ka viņiem pagaidām nav plānu ierīci piedāvāt Āzijā vai ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu