«Amazon» plāno pasūtījumus piegādāt ar nelieliem bezpilota lidaparātiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV interneta giganta «Amazon» vadītājs Džefs Bezoss svētdien paziņoja, ka nākotnē uzņēmums plāno izmantot neliela izmēra bezpilota lidaparātus, kas spēs patērētājiem sūtījumus nogādāt tikai 30 minūšu laikā.

Kompānijas revolucionārajam projektam gan vēl nepieciešami papildu drošības pārbaudes un federālie apstiprinājumi, taču Bezoss uzskata, ka šis plāns varētu realizēties četru līdz piecu gadu laikā.

«Es zinu, ka tas izskatās pēc zinātniskās fantastikas. Tā nav,» intervijā telekanāla CBS programmā «60 Minutes» norādīja Bezoss. «Mēs varam veikt piegādes pusstundas laikā, un mēs varam pārvadāt objektus, pēc mūsu domām, līdz piecām mārciņām (2,3 kilogramiem), kas aptver 86% no precēm, ko mēs piegādājam.»

«Amazon» mājaslapā ievietotajā video tiek demonstrēts bezpilota lidaparāta prototips. Šīs ierīces korpuss ir aptuveni platekrāna televizora lielumā, tas ir piestiprināts pie astoņiem maziem helikopteru rotoriem un tam ir četras garas kājas.

Šos lidaparātus darbina videi draudzīgi elektromotori, un tie var veikt lidojumus līdz 16 kilometru rādiusā no piegāžu centriem. Šīs ierīces darbojas autonomi un seko GPS koordinātēm, ko tās saņem, lai piegādātu pasūtījumu.

Bezoss vēsta, ka ASV Federālā civilās aviācijas pārvalde (FAA) jau cītīgi strādā, lai izstrādātu noteikumus bezpilota gaisa transportlīdzekļu izmantošanai.

«Amazon» gan norāda, ka FAA noteikumi varētu spēkā stāties jau 2015.gadā, un ap šo laiku būtu gatava arī «Amazon» jaunā piegādes sistēma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu