Ar latvieša līdzdalību izgudrots metams plīša mikrofons publikas atraisīšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Somu jaunuzņēmums «Catchbox», kura tehniskais direktors ir latvietis Miķelis Studers, izstrādājis plīša kubā iestrādātu mikrofonu, ko neformālās konferencēs pamest runātājiem, lai tos labāk iedrošinātu, vēsta tehnoloģiju portāls «TechCrunch».

«Catchbox» interesentiem piedāvā mikrofonu, kas iebūvēts mīkstā auduma kubā, ko līdzīgi mīkstai rotaļlietai var pamest kādam no konferences runātājiem. Kubs ir pieejams dažādās spilgtās krāsās, un projekta izstrādātāji uzskata, ka šāds spēles elements varētu padarīt atbrīvotāku parasti ieturēto konferenču auditoriju.

Tehniski «Catchbox» izpildīts, pielietojot bezvadu mikrofonu un sensoru, kas mikrofonu atslēdz, kamēr tas lidojumā ceļo pie kāda no potenciālajiem runātājiem. Tā kā «Catchbox» apvalks ir mīksts, tad ierīcei nekas nedraud, ja arī to gadīsies nenoķert. Iebūvētajam sensoram viena no funkcijām ir kritiena gadījumā mikrofonu atslēgt, lai, tam piezemējoties, skaļruņos netiktu atskaņots skaļš troksnis. Komplektā tiek piedāvāts arī uztvērējs, ko pievienot pie skaņu sistēmas.

Projekts izstrādāts Alto universitātē Somijā. Pie projekta kā tehniskais direktors strādā arī latvietis Studers, kurš turklāt kopā ar somiem Timo Kaupilu un Piri Tānilu ir arī projekta idejas līdzautors.

«Catchbox» ir dibināts 2012.gada decembrī, un to jau ir iegādājušies ap 100 klientiem, to skaitā arī mikrofoni piegādāti «Evernote», «Ohjelmisto Yrittäjät», «SEFE» un Ziemeļvalstu biznesa forumam.

Patlaban «Catchbox» ir pieejams pasūtīšanai mājaslapā par 395 eiro (277 latiem). Plīša mikrofonu iespējams pasūtīt oranžā, zilā, zaļā un lillā krāsā, kā arī uzdrukāt tekstu līdz 13 zīmēm. Patlaban tiek solīts, ka mikrofonus būs iespējams saņemt 2014.gada jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu