Latvijā «Twitter» lietotāju varētu būt ap 33 000

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Kamēr pasaulē sociālais īso vēstījumu tīkls «Twitter» lepojas ar 145 miljoniem lietotāju, Latvijā «Twitter» lieto vairāk nekā 33 000, biznesa portālam «Nozare.lv» teica «Twitter» un citu sociālo mediju ietekmes analītiķu firmas SIA «Soon» viens no dibinātajiem Ernests Štāls.

Štāls klāstīja, ka no 33 309 sociālā tīkla lietotājiem, kam ir saikne ar Latviju (atrašanās vieta vai Latvijas cilvēki ārzemēs), kādi 15 400 uzskatāmi par «aktīviem» «Twitter» lietotājiem. «Soon» savāc ap 22 225 vēstījumiem dienā no ar Latviju saistītiem «Twitter» lietotājiem.

Pēc Štāla teiktā, «Soon» uzskata, ka viņu Latvijas «Twitter» lietotāju uzskaite ir precīza, jo vairāki tūkstoši no kopumā pāri par 33 000 lietotājiem «pārbaudīti, ar roku» apskatot vēstījumu saturu, reģistrēto atrašanās vietu un lietotāju latviski skanošos vārdus.

Kā konstatēja «Nozare.lv», uz «Soon» datiem atsaucas vairākos ārzemju blogos un analītiķu rakstos internetā.

«Twitter» dibināts 2006.gadā ASV un balstās uz iespēju sūtīt vēstījumus līdz 140 zīmju garumā, kurus var lasīt un rakstīt mājaslapā «twitter.com» vai ar dažādiem citiem «Twitter» lasīšanas un rakstīšanas rīkiem, tostarp ar mobilajiem telefoniem.

«Twitter» lietotāji reģistrējas ar paša izvēlētu vārdu («Nozare.lv» tas ir @letanozare.lv) un gaida, ka viņiem pieteiksies «sekotāji», kas automātiski redzēs viņu vēstījumus. Lietotāji arī var pieteikties sekot citu vēstījumiem, un sekotāju skaits ir sava veida lietotāju popularitātes indekss. Dažām starptautiskām popmūzikas zvaigznēm un aktieriem sekotāju skaits krietni pārsniedz miljonu.

«Twitter» arī piedāvā iespējas ievietot saiknes uz fotogrāfijām un videoklipiem, paverot iespējas popularizēt personas, preces, pakalpojumus, sabiedriskas un politiskas kustības, savu viedokli prezentējot plašākā izklāstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu