Argentīnas «Counter Strike» versijā Folklenda salās tiek slepkavoti britu teroristi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Argentīnā izstrādāta videospēles «Counter Strike» versija, kurā Argentīnas policija Folklenda salās cīnās pret britu teroristiem.

Videospēles versiju izstrādājusi Argentīnas kompānija «Dattatec».

Folklenda salu arhipelāgs, kuru argentīnieši dēvē par Malvinu salām, atrodas Lielbritānijas valdījumā kopš 1833.gada, taču Buenosairesa uzskata, ka briti esot okupējuši Argentīnas teritoriju.

1982.gada 2.aprīlī Argentīnas militārā hunta sarīkoja iebrukumu Folklenda salās. Lai šo teritoriju atgūtu, Lielbritānijas toreizējā premjerministre Margarēta Tečere uz turieni nosūtīja karafloti.

Bruņotais konflikts ilga 74 dienas un noslēdzās 14.jūnijā ar Argentīnas spēku kapitulāciju.

«Counter Strike» argentīniešu versijā darbība norisinās alternatīvajā pasaulē, kur Argentīna 1982.gada karā ir uzvarējusi un Argentīnas policijai nākas aizstāvēt salas no britu teroristiem.

«Mūsu nolūks nebija nevienu apvainot, bet mēs uzskatām, ka tas palīdz vairot zināšanas par svarīgu jautājumu,» norādīja «Dattatec» preses pārstāvis, piebilstot, ka šis projekts guvis ļoti labas atsauksmes.

Spēlē atainotas arhipelāga lielākās salas simboliskās ēkas, tostarp pasts, laikraksta «Penguin News» birojs, lielākā baznīca, banka un kapsēta.

Spēlē Argentīnas policija sāk cīņu kapsētā, bet britu teroristi ir bāzēti ostā.

Spēlē arī redzams liels uzraksts, kas vēsta, ka Malvinas pieder Argentīnai.

«Dattatec» preses pārstāvis norādīja, ka aiz cieņas pret Argentīnas kara veterāniem videospēlē nav attaisnoti britu karogi.

Kompānija informēja, ka no 86 000 spēlētāju visā pasaulē nav saņēmusi nevienu negatīvu komentāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu